Ana sayfa Köyümüz Albüm Üye giriş Konuk defteri İletişim Hizmetler Dosya indirme
Konuk Defteri  

Yıllar sonra selam yazalım kale mi kiralim
   - betonkaya, 09.10.2023

Mudanya dan selamlar..

Mudanya da bahar havası yaşıyoruz..
Yusufeli hepimizi üzüyor, yüreğimizi yakıyor..
Yazın ancak geliriz o zaman da muhtemelen Eski Yusufeli sulara gömülür..
   - cmustafagumus, 24.02.2023

yeni yusufelinden selamlar. eski yusufeli yavaş yavaş sular altında kalmaya başladı bir tarih sular altında kalıyor. görmek isteyenlere arkadaşlara duyrulur.
   - sanikor, 23.02.2023

Artvinden hayırlı günler
   - Cemal Akistanbullu, 09.11.2022

Artvinden hayırlı günler değerli oğdarlı dostlar her şey gonlunuzce olsun
   - Cemal Akistanbullu, 29.05.2022




EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu

Sisteme giriş  




 


Hala hesabınız yok mu? Hesap açmak için tıklayın.

Çevrimiçi  
Şu an bağlı olan kullanıcılar:
12 konuk ve 0 kayıtlı kullanıcı çevrimiçi.

Şu anda sitemizde konuksunuz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

GÜNYAYLA KÖYÜ HAKKINDA BİLGİLER

Gönderen: Mustafa Gümüş Tarih: 25 Mart 2011 Cuma
Günyayla - Oğdar köyü ile ilgili yazılar 
Araştırma Sahasının Yeri ve Sınırları
Günyayla köyü, Karadeniz Bölgesi’nin Doğu Karadeniz Bölümü’nde yer alan Artvin ilinin Yusufeli ilçesine bağlı kır yerleşim alanıdır. İlçe merkezine olan uzaklığı 47 km’dir. İlçe merkezi ile olan bağlantısı Artvin-Yusufeli karayolunun 30. km’sinde Tarakçılar Köprüsü’nden ayrılan stabilize yol ile sağlanır (Şekil 1).

Şekil 1: Günyayla Köyü’nün Lokasyon Haritası


kaynak:ERDAL ÇINAR
COĞRAFYA ÖĞRETMENİ
Araştırma sahasının kuzeyinde Artvin il merkezine bağlı olan Yukarı Madenler köyü, güneyinde Kirazalan köyü, doğusunda Erzurum ilinin Olur ilçesine bağlı olan Kivi köyü, batısında ise Artvin’in merkez köylerinden olan Aşağı Madenler köyü ile çevrilidir.

1.2. Amaç, Malzeme, Metod
Günyayla köyündeki nüfus hareketleri ile ilgili bir çalışma yapılmamıştır. Bu çalışmada Günyayla köyünün beşeri coğrafya özellikleri ele alınmış ve yöredeki nüfus hareketleri hakkında bilgi verilmiştir. Bu araştırmanın büyük bir kısmı Günyayla köyünde yapılan gözlemler ve köy sakinleri ile yapılan anketlere dayanmaktadır. Ayrıca Yusufeli İlçe Nüfus Müdürlüğü, Günyayla Köyü Muhtarlığı, Artvin Belediyesi gibi kuruluşlardan araştırma sahasını ilgilendiren bir takım harita ve belgelerden yararlanılmıştır.
Araştırma sahasında yapılan anket ve gözlemler dışında beşeri coğrafya konuları tek tek ele alınarak bu konularla ilgili bilgiler toplanmış, araştırma sahasının slayt ve fotoğrafları çekilerek çalışma görsel açıdan desteklenmiştir. Araştırma sahasının lokasyon, jeoloji ve topografya haritasından yararlanılmıştır.
Bu çalışma altı bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; araştırma sahasının yeri ve sınırları, amaç, malzeme, metot ile önceki çalışmalara yer verilmiştir. İkinci bölümde; araştırma sahasının fiziki ve beşeri coğrafya özellikleri, Üçüncü bölümde göçün tanımı ve çeşitleri hakkında bilgi verilmiştir. Dördüncü bölümde Günyayla köyündeki göç hareketleri ve özellikleri hakkında bilgi verilmiştir. Beşinci bölümde Özlem şenliklerine değinilmiştir. Altıncı bölümde ise sonuç ve öneriler yer alır.
1.3. Önceki Çalışmalar
Günyayla köyü ile ilgili olarak tek çalışmayı Müzik öğretmeni Zihni Karakoç ve emekli sınıf öğretmeni Cemal Aydoğan’ın 2000 yılında hazırladıkları ´Kuruluşundan Günümüze Oğdar (Günyayla) adlı kitapta Günyayla köyünün tarihi, kültürel ve sosyal yapısı hakkında bilgi verilmiştir. Günyayla köyünün beşeri özellikleri ve göç hareketleri hakkında daha önce bir çalışma yapılmamıştır.
GÜNYAYLA KÖYÜ HAKKINDA BİLGİLER | Hesap Yarat/Giriş Yap | 0 Yorum
Yorumlar gönderene aittir. İçeriğinden sorumlu değiliz.