Ana sayfa Köyümüz Albüm Üye giriş Konuk defteri İletişim Hizmetler Dosya indirme
Konuk Defteri  

Yıllar sonra selam yazalım kale mi kiralim
   - betonkaya, 09.10.2023

Mudanya dan selamlar..

Mudanya da bahar havası yaşıyoruz..
Yusufeli hepimizi üzüyor, yüreğimizi yakıyor..
Yazın ancak geliriz o zaman da muhtemelen Eski Yusufeli sulara gömülür..
   - cmustafagumus, 24.02.2023

yeni yusufelinden selamlar. eski yusufeli yavaş yavaş sular altında kalmaya başladı bir tarih sular altında kalıyor. görmek isteyenlere arkadaşlara duyrulur.
   - sanikor, 23.02.2023

Artvinden hayırlı günler
   - Cemal Akistanbullu, 09.11.2022

Artvinden hayırlı günler değerli oğdarlı dostlar her şey gonlunuzce olsun
   - Cemal Akistanbullu, 29.05.2022




EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu

Sisteme giriş  




 


Hala hesabınız yok mu? Hesap açmak için tıklayın.

Çevrimiçi  
Şu an bağlı olan kullanıcılar:
8 konuk ve 0 kayıtlı kullanıcı çevrimiçi.

Şu anda sitemizde konuksunuz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

OĞDARIN HAMURLU YİYECEKLERİ

Yayın tarihi: 03 Temmuz 2008 Perşembe, 1825 kez okundu.
Konu: Gelenekler 

HAŞIL: Mısır veya buğday unu sıcak papa şeklinde pişirilir, ortası açılarak eritilmiş tere yağ,pekmez yada bal konur. Kaşıkla alınan haşıl tere yağ veya ayrana bandırılarak yenir.
dikkat edin ağzınız yanmasın.
*HAŞIL ÇEŞİTLERİ:
LAZUT HAŞILI
AYRAN HAŞILI
PEKMEZ HAŞILI
6. Kete Fırın , kuzine sobası veya tandırda arasına yağ, ceviz ve un karışımı katılarak pişirilen ekmek.
10. Mısır Ekmeği (Çadi) Mısır unu ile pileki veya formalı sobada pişirilir. İster öyle sade ye ister kericini (kabuğunu ) kaldır sıcakken üstüne tereyağ dök karıştır dügmeç olsun ayranla ye.
12. Lavaş :Özlellikle pikal üzerinde ince açılmış hamurdan pişirilen lavaş,üstüne tereyağ (tercih edilir) sürülür.Pekmezle lorla balla yenir.
15. Katmer İçine kavrulmuş un, kırılmış ceviz veya fındık konarak taze yufka ile yapılan bir börek türüdür.
16. Erişte İnce ince kıyılmış yufka fırında kavrularak kurutulur ve yıl boyunca saklanır. Üzerine kaynar su gezdirildikten sonra tere yağda döndürülerek servis yapılır.Tercihe göre üzerine toz şeker,pekmez dökülerek de yenir.
17. Silor İnce boru şeklinde kıvrılarak bir 4-5 cm eninde kesilen yufkalar fırında kavrularak kurutulur ve yıl boyunca saklanır.Üzerine kaynar su gezdirildikten sonra bir kat yoğurt sürülür ve tere yağ ile servis yapılır.

19. Lokum Mayalı hamur ekmek kıvamında çorba hacminde top eklinde özellikle ceviz büyüklüğünde alınarak kızgın yağda kızartılır; bal, pekmez veya yoğurda banarak afiyetle yenir.
20. Bişi Mayalı hamur ekmek kıvamında iki avuç içi büyüklüğünde ince yuvarlak pide şeklinde yağda kızartılır; bal, pekmez veya yoğurda banarak afiyetle yenir.
21. Makarlama: Mayalı hamurdan kalın yufka açılır.yufkalar makarna gibi kesilerek sıcak suda makarna gibi pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tere yağ,ceviz,lor dökülerek afiyetle yenir.
OĞDARIN HAMURLU YİYECEKLERİ | Hesap Yarat/Giriş Yap | 3 Yorum
Yorumlar gönderene aittir. İçeriğinden sorumlu değiliz.

Re: OĞDARIN HAMURLU YİYECEKLERİ

(Puan: 1)
Gönderen: gunyayla Tarih: 03 Tem 2008 - 20:37
(Kullanıcı bilgisi http://www.yakamoz.net)
EKSİK OLANLARI LİSTEYE EKLEYİN!

Re: OĞDARIN HAMURLU YİYECEKLERİ

(Puan: 1)
Gönderen: kevel Tarih: 04 Tem 2008 - 13:09
(Kullanıcı bilgisi 
yumurtalı lokum var bol şerbetli ama tam adını unutum

birde mustafa çınar yaparsa
kebap yanında söner

Re: OĞDARIN HAMURLU YİYECEKLERİ

(Puan: 1)
Gönderen: lazkızı Tarih: 10 Eyl 2008 - 16:02
(Kullanıcı bilgisi 
olsada yesek