|
||||||||||||||||||||||||||
Konuk Defteri
Yıllar sonra selam yazalım kale mi kiralim Mudanya dan selamlar.. yeni yusufelinden selamlar. eski yusufeli yavaş yavaş sular altında kalmaya başladı bir tarih sular altında kalıyor. görmek isteyenlere arkadaşlara duyrulur. Artvinden hayırlı günler Artvinden hayırlı günler değerli oğdarlı dostlar her şey gonlunuzce olsun Sisteme giriş
Çevrimiçi
Şu an bağlı olan kullanıcılar:
8 konuk ve 0 kayıtlı kullanıcı çevrimiçi. Şu anda sitemizde konuksunuz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz. |
10. Mısır Ekmeği (Çadi) Mısır unu ile pileki veya formalı sobada pişirilir. İster öyle sade ye ister kericini (kabuğunu ) kaldır sıcakken üstüne tereyağ dök karıştır dügmeç olsun ayranla ye. 12. Lavaş :Özlellikle pikal üzerinde ince açılmış hamurdan pişirilen lavaş,üstüne tereyağ (tercih edilir) sürülür.Pekmezle lorla balla yenir. 15. Katmer İçine kavrulmuş un, kırılmış ceviz veya fındık konarak taze yufka ile yapılan bir börek türüdür. 16. Erişte İnce ince kıyılmış yufka fırında kavrularak kurutulur ve yıl boyunca saklanır. Üzerine kaynar su gezdirildikten sonra tere yağda döndürülerek servis yapılır.Tercihe göre üzerine toz şeker,pekmez dökülerek de yenir. 17. Silor İnce boru şeklinde kıvrılarak bir 4-5 cm eninde kesilen yufkalar fırında kavrularak kurutulur ve yıl boyunca saklanır.Üzerine kaynar su gezdirildikten sonra bir kat yoğurt sürülür ve tere yağ ile servis yapılır. 19. Lokum Mayalı hamur ekmek kıvamında çorba hacminde top eklinde özellikle ceviz büyüklüğünde alınarak kızgın yağda kızartılır; bal, pekmez veya yoğurda banarak afiyetle yenir. 20. Bişi Mayalı hamur ekmek kıvamında iki avuç içi büyüklüğünde ince yuvarlak pide şeklinde yağda kızartılır; bal, pekmez veya yoğurda banarak afiyetle yenir. 21. Makarlama: Mayalı hamurdan kalın yufka açılır.yufkalar makarna gibi kesilerek sıcak suda makarna gibi pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tere yağ,ceviz,lor dökülerek afiyetle yenir.
|